Bij de borrel

 

 

03 pestovariaties voorkant 448x317

 

Pesto-variaties

Nodig

  • 100 g pijnboompitten, walnoten of geroosterde pistache
  • blaadjes van 1 basillicumplant
  • 100 g geraspte parmazaanse kaas
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • extra vierge olijfolie
  • zout, versgemalen peper

Traditionele pesto wordt gemaakt met pijnboompitten. Maar pesto van walnoten of geroosterde pistache is ook erg lekker.

Er zijn veel pesto-recepten en de aangegeven hoeveelheden en verhoudingen van de ingrediënten variëren behoorlijk. Partí gaat voor haar pesto uit van ongeveer gelijke volumedelen noten, basillicumblaadjes en geraspte parmazaanse kaas. Gebruik 100 g noten, 1 teentje knoflook en neem zoveel olijfolie als nodig is om een smeuiïg geheel te krijgen. Breng de pesto op smaak met een beetje zout en peper.

Bereiden

Doe alle ingrediënten (noten, kruiden, geraspte parmazaanse kaas, knoflook, peper en zout) in een hoge kom en pureer dit met een staafmixer.

Tip

vervang bij pistachenoten-pesto de helft van de basillicumblaadjes door bladpeterselie en voeg 1 eetlepel limoensap toe.

 

10 zuidvruchten 447 x 314 1 10 zuidvruchten 447 x 314 2

Amstelveen.jpg

Onze winkels

Amstelveen       
Haarlem    
Hillegom    
Naaldwijk    
Schiedam centrum    
Schiedam Spaland    
 Venlo