Ontbijt

 

Partí pruimencompote

nodig:
500 g gedroogde pruimen zonder pit
0,7 liter water
400 g geleisuiker
1 kaneelstokje
5 goed uitgewassen jampotten

12 pruimencompote voorkant 448x316 

 

Bereiding

  1. Dag van tevoren: doe de pruimen, het water en het kaneelstokje in een pan en zet deze met de deksel erop weg.
  2. Dag van bereiding: verwijder het kaneelstokje, schep de pruimen uit het water en maal ze fijn in een keukenmachine of blender.
  3. Doe de gemalen pruimen terug in de pan met het pruimenwater. Voeg de geleisuiker toe en breng het geheel aan de kook.
  4. Blijf ondertussen goed roeren met een houten lepel en laat de compote 3 minuten goed doorkoken.
  5. De kooktijd gaat pas in als de compote door en door heet is; als hij blijft borrelen terwijl je roert.
  6. Vul goed uitgewassen jampotten tot de rand met de hete compote, draai direct het deksel erop en zet de potten 5 minuten onderste boven.

Lekker in de yoghurt, op een stukje paté, bij varkensvlees of gewoon op de boterham.

Tip: de compote wordt nóg lekkerder als u tegen het einde van de kooktijd een glaasje port toevoegt en dit even laat meekoken.
 

Venlo .jpg

Onze winkels

Amstelveen       
Haarlem    
Hillegom    
Naaldwijk    
Schiedam centrum    
Schiedam Spaland    
 Venlo